Gravity Pressure Vessel

Bio Rights maakt naast vele andere technologieën ondermeer gebruik van de “Gravity Pressure Vessel” (“GPV”) van GeneSyst International Inc in haar ethanol productieconcept. Het GPV-systeem is door de uitvinder, James Titmas van GeneSyst International, in een patent vastgelegd.

 

Op basis van dit patent is een licentieovereenkomst gesloten tussen GeneSyst International Inc / GeneSyst Europe BV en Bio Rights BV, waarmee Bio Rights BV de exclusieve marketingrechten heeft verkregen voor het merendeel van continentaal Europa.

 

Wat is een GPV?
Een GPV bestaat uit een gecombineerde buiten- en binnenpijp die in een schacht van 700 meter diepte hangt. Aan het einde is de reactor bevestigd. De GPV hangt zo diep om 70 bar druk te bereiken. Deze druk is nodig om de voorwaarden te scheppen voor het chemische hydrolyse proces. De GPV kan deze reactie als een continu (“flow” i.p.v. “batch”) proces uit voeren. De GPV is daardoor zeer efficiënt, mede omdat het gebruik maakt van zwaartekracht voor de noodzakelijke druk en werkt als een warmtewisselaar. Warmteverlies wordt daardoor beperkt. Het is daarnaast een communicerend vat dat weinig energie vraagt om de cellulosestroom rond te pompen. Het systeem wordt door deze efficiënties een effectief productiemiddel dat zeer rendabel is.URL: http://biorights.nl/print/gpv
Pad: biorights.nl > Proces > GPV