Over Bio Rights

Bio Rights wil in Hardenberg op basis van haar technologie een prototype biogas installatie bouwen en vastleggen in een licentie. In 2e instantie wordt de fabriek en de licentie uitgebreid met een bio-ethanol productielijn.


Het gecombineerde ontwerp zal voor een groot gedeelte kunnen voorzien in de snel groeiende behoefte aan productiecapaciteit van 2e generatie biobrandstoffen. Het licentiemodel maakt het mogelijk meerdere ethanolfabrieken snel en simultaan te bouwen en op korte termijn de productiecapaciteit aanzienlijk uit te breiden.

 

Bio Rights maakt naast vele andere technologieën gebruik van een nieuwe, schone en energiezuinige technologie, de Gravity Pressure Vessel (GPV). Bio Rights heeft haar concept ontwikkeld tot een te vercommercialiseren 2e generatie biogas en bio-ethanol productielicentie op basis van biomassa en huisvuil. Zij gaat deze licenties uitgeven aan 2e generatie bio-ethanol producenten in Europa.Biogas Europe Conference in Milaan.

04-05-2010 Na de succesvolle bijeenkomsten in Oostenrijk, België en Engeland, vindt de 7e internationale biogas conferentie plaats... lees meer

Markt vraagt om bio-ethanol

02-03-2009 De bio-ethanolmarkt in de Europese Unie (EU) vraagt om snelle uitbreiding van tweede generatieproductiecapaciteit. De EU... lees meer