Markt vraagt om bio-ethanol

De bio-ethanolmarkt in de Europese Unie (EU) vraagt om snelle uitbreiding van tweede generatieproductiecapaciteit. De EU-doelstelling om vanaf 2010 in benzine 5,75% ethanol bij te mengen en vanaf 2020 10%, vraagt om snelle actie.


De huidige totale benzineproductie in Europa wordt geschat op 175 miljard liter per jaar. Op dit moment wordt er ongeveer 2% ethanol bijgemengd.  De huidige bijmenging van ethanol staat echter onder druk vanwege de invloed op de voedselprijzen. Deze ethanol (de zogeheten eerste generatie) wordt namelijk vrijwel volledig geproduceerd uit voedsel.


Op de lange termijn zal eerste generatie bio-ethanol daarom vanuit economisch, maar vooral vanuit ethisch oogpunt uit de gratie raken. Tweede generatie bio-ethanol wordt geproduceerd uit afvalcellulose en legt daarmee dus geen beslag op voedselproductie of landbouwareaal.


De technologie van Bio Rights is een technologie die tweede generatie bio-ethanol op grote schaal en op korte termijn tegen aantrekkelijke prijzen kan produceren. Bio Rights zal zich in het productieproces voor de benodigde grondstoffen volledig richten op huisvuil- en commerciƫle biomassa-afvalstromen.


Meer nieuws